Nu gaat het gebeuren!

Nu gaat het gebeuren!
18 november 2018 Angela
In Angela

Oké, spannend. Als jullie dit lezen dan kan ik niet meer terug. Dan moet ik wel, want ik zou mezelf diep schamen als ik moet vertellen dat het niet gelukt is. Dus ik ga het gewoon nu echt doen en jullie zijn mijn getuige! Jullie zijn mijn stok achter de deur, mijn reden om een keer wel discipline te hebben om het vol te houden. Yes, ik ga het doen!

Ik ga afvallen! Nu echt! No big deal zul je misschien denken, moet je daar nu echt zo’n dramatisch intro voor schrijven? Ja, dat moet en het ís een big deal, want de smoes van ontzwangeren kan ik nu misschien even gebruiken maar die geldt (helaas) niet voor eeuwig.

Een half jaar geleden ben ik bevallen van een ontzettend knap (en trouwens ook dik 😉) mannetje, Xaf genaamd. Na een hel van een bevalling en uren persen is hij uiteindelijk met een keizersnede gehaald. Dat was best een goede smoes moet ik zeggen, “Pfoe, na een keizersnede gaat alles er wel veel moeilijker af zeg”. Nou, ik kan je zeggen, vóór die zwangerschap ging alles er ook moeilijker af 😂. Maar het is wel lekker makkelijk om dat te gebruiken als smoes (en ondertussen gewoon nog een stukje speculaas in je mond te stoppen).

Wat ga ik doen? Niks bijzonders. Ik heb alle diëten van de wereld zo ongeveer al gedaan in mijn leven. Maar nu ga ik gewoon terug naar de basis. Ochtend 2 crackers, sneetje brood of yoghurt, tussendoor fruit, middag 2 sneetjes brood of 4 crackers, tussendoor fruit en avondeten op een normale manier en gewoon gezond. En verder heel veel water drinken (en misschien iets minder wijn 🙈).

En wanneer? Het liefst zou ik het mooi uitstellen tot 1 januari. Net als “maandag”, je kent het wel, maandag begin ik. Mensen die mij kennen zullen denken, oh daar gaat ze weer hoor… Maar nee, ik begin vandaag, nu! Het is niet de allerbeste timing rond Sint en Kerst, maar zo is er altijd een reden om niet te beginnen. En er moet minimaal 15 kilo af. In stapjes van 5 kilo zal ik jullie op de hoogte brengen. Mijn eerste doel is om half januari de eerste 5 kilo er sowieso af te hebben.

Doe je ook mee?

Wil je ook wat kilo’s kwijt? Ben je ook klaar met de 100 smoezen die je hebt, of ben je er zelf al in gaan geloven dat die écht zo zijn, net als ik? Doe dan mee!

-x-A

P.s. Laat je even een reactie achter als je meedoet, tips hebt of gewoon even om mij te steunen.

Reacties (8)

 1. Marleen 11 maanden geleden

  Ken het net bevallen van een dochter 7 nov wel bijna op het gewicht van voor de zwangerschap nog 2 kilo te gaan.maar moest er nog 10 af van mijn vorige zwangerschap Daan is 11 september 2017 geboren dus weet hoe je je voelt
  Veel succes 👍

  • Angela 11 maanden geleden

   Ah je bent net bevallen! Gefeliciteerd! Straks maar meedoen? Dan ben ik toch nog niet klaar 😉

 2. Elain 11 maanden geleden

  Jaaaa! Ik doe mee! Nornaal eten! Go go

  • Angela 11 maanden geleden

   Leuk! ook 5 kilo half januari?

 3. Trees 11 maanden geleden

  Zo, dat is nogal wat, oeps! Maar je hoeft tenminste geen goed voornemen meer te bedenken wanneer iedereen dat doet op 31 december! , hi,hi .Ik vind wijn ook zo lekker, maar klopt het is een dikmaker vooral rond om buik. Tip :” schenk gewoon het water wel in een mooi wijnglas en doe net alsof het echt is ,ha,ha,” Werk wel hoor .Succes Trees

  • Auteur
   Angela 11 maanden geleden

   Wijn hoort erbij! 😉 maar ik kan ook vast wel afvallen met af en toe een wijntje!

 4. Saskia 11 maanden geleden

  Hi! Ik ben net 2 weken begonnen. Inderdaad, geen ideale timing maar het moet nu echt! Het gaat bij mij ‘maar’ om 6 kilo, maar het blijft al tijden op die 6 kilo die er maar niet af gaan. Dus voor mij ontbijten met overnight oats of yoghurt met noten, als tussendoortje fruit en tussen de middag een salade of crackers met gezond beleg. In de avond gezond eten en niet meer snoepen en snacken in de avond. Als ik wat wil eten neem ik een handje rauwe noten en na het sporten (4x in de week) een rijstwafel met smeerkaas. De eerste 1,5 zijn er nu af, nog een paar te gaan! Tsjakka!!

  Zelfs mijn kerstmenu ben ik ‘verantwoord’ aan het samenstellen, zodat ik niet na de kerst weer opnieuw hoef te beginnen 🙂

  • Auteur
   Angela 11 maanden geleden

   Oh wat goed zeg! En timing is niet ideaal maar zo is er altijd iets toch? Ik vind het super knap van je! Heel veel succes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*