House…Plant… Ragdoll! Dit is Fleur!

House…Plant… Ragdoll! Dit is Fleur!
26 april 2019 Angela
In ietsmoois.nl

Vanaf het eerste moment dat onze shop live stond is ze één van onze vaste klanten! En vandaag stelt ze zich aan jullie voor. Want één ding hebben we sowieso gemeen, ze is duidelijk ook een plantenmama! Voor jullie heeft ze haar tips en favoriete planten en producten op een rij gezet. Lees je mee?

Kun je je eerst even voorstellen?
Hoi, mijn naam is Fleur en ik ben 24 jaar oud. Ik kom uit Maastricht. Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar van de opleiding pedagogiek. Buiten het feit dat ik het ontzettend leuk vind om met kinderen bezig te zijn, is ook mijn liefde voor planten en interieur gegroeid. Vroeger was ik hier niet zo mee bezig, maar sinds ik samenwoon met mijn vriend ben ik hier steeds meer mijn eigen plekje in gaan vinden. Zo leuk is dat! Ik woon nu 4 jaar samen met mijn vriend in Alkmaar. Heb het hier echt naar mijn zin en voel me helemaal op mijn plek. Wij hebben twee ragdolls, Pim en Gizzmo, de twee poezevriendjes komen ook regelmatig voorbij op mijn instagram. Zelfs Pim geeft mijn planten nu kopjes, wat een gekkie.

Zo tof om daarna de planten erin te zien groeien en dat ze nieuwe bladeren ontwikkelen.

Hoe komt het dat je zo’n planten fan bent? Waar begon het?
Als ik nu terug denk waar het allemaal begon denk ik toen ik ging samen wonen met mijn vriend. Niet meteen in het begin, maar het sloop er wat in haha. Waar ik ook dol op ben is het maken van eigen ecosystemen. Heb er twee maanden geleden een gemaakt. Zo tof om daarna de planten erin te zien groeien en dat ze nieuwe bladeren ontwikkelen.

En… wat vind je vriend ervan dat je zoveel planten hebt?
Mijn vriend moest er even aan wennen en soms wordt het ook te vol, dit geef ik dan zelf ook toe. Vaak ga ik dan wat schuiven en/of veranderen en dan voelt het gelijk weer beter. Ieder zijn eigen hobby zullen we maar zeggen hihi 😉

Welke plant mag nu echt niet ontbreken in je huis?
Mijn favoriete plant is toch echt de sansevieria moonshine geworden (gekocht op ietsmoois.nl). Wat een prachtige plant is dit zeg. Heb laatst zelfs ontdekt dat die bloemen krijgt tussen de bladeren in. Ook de planten op water vind ik zo leuk en heel erg makkelijk te onderhouden. Ook erg leuk om de wortels te zien groeien. Ook stond de strelitzia heel lang op mijn verlanglijstje. Sinds kort kan ik deze afstrepen. En wat is dit een beauty van een plant en makkelijk in de onderhoud.

Welke planten vind jij nu écht moeilijk om in leven te houden?
Hmmm in het begin vond ik de alocasia zebrina altijd moeilijk qua onderhoud. Deze doet het bij mij nu al heel lang goed, dus daar ben ik erg blij mee. De string of pearls die vind ik echt nog moeilijk te onderhouden. Op de een of andere manier overleefd die het telkens niet bij mij.

Wat is jouw gouden tip om planten in leven te houden?
Ik probeer mijn planten op een vaste dag water te geven. Ook kijken op welke plek ze zich prettig voelen is ook een goede manier om ze in leven te houden. Klinkt gek denk ik, maar zit wel wat waarheid in.

Tot slot, wat is je favoriete product op ietsmoois.nl?
Mijn favoriete product bij ietsmoois, dat vind ik wel een moeilijke vraag. Jullie hebben allemaal stuk voor stuk toffe producten. Mijn favoriete merken bij jullie op de website zijn, oohh, Madam Stoltz en Piece of clay.

 

 

Wil je meer van Fleur zien? Volg haar dan op Instagram! 
(en pssst, wil jij ook als vaste klant in de schijnwerpers? Mail ons gerust :))

Reactie (1)

  1. Geke 5 maanden geleden

    Leuk hoor. Ik volgde Fleur al.. Ben ook gek op planten. Dat kun je wel zien op mijn instafeed. @mydailyhomebyge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*